28 September

Har varit ledig nu tisdag och onsdag och har sysselsatt mig med lite olika saker. Igår var jag hos doktorn och fick besked om att jag ska få opereras för att förhoppningsvis slippa fortsatta problem med min handled som jag haft i åratals, mycket glädjande besked! Och inte nog med det, när jag kom hem ifrån doktorn fick jag reda på att jag nästan satt fullpoäng på första tentan och därmed fått högsta betyg! Idag har jag därmed firat detta med lite för mycket slöseri av pengar. Först var jag och malin iväg till ett mycket skumt outlet som låg mitt i industriområdet där provrummen bestod av ett rum där alla kvinnor skulle byta om samtidigt. Det kändes lite skumt men kom iväg därifrån med två söta blusar för 200:-, dom hade kostat 600:- styck så det var ju fyndigt. Efter det tog vi en fika och sen åkte jag vidare till vällingby vilket visade sig bli en dyr resa. Där hittade jag nämligen en jacka, en kofta och en ny handväska för priser jag inte tänker skriva här för jag lever i förnekelse för vad det egentligen kostade!!! Imorgon är jag också egentligen ledig men då ska jag hem till en klasskompis och göra grupparbete. Hoppas ni haft en bra dag!
Här är några av de saker som fick följa med mig hem idag, glömde dock ta kort på blusarna från outletet
Jacka från MQ- gör sig inte riktigt på bild, är mycket finare i verkligheten
Kofta från MQ
Väska från NYPD

Underbar helg

Helgen har varit underbar med fint väder och en massa kärlek! Jag och alex har väl inte gjort något sådär speciellt utan bara umgåtts och tittat på film. I lördags såg vi filmen Water for Elephants som jag starkt kan rekommendera för den var verkligen jätte bra! Till och med alex som var riktigt skeptisk till den från början tyckte att den var jätte bra! Tidigt imorse åkte han tyvärr med tåget hem till skåne och vardagen började igen för att jobba. Just nu så är min brorsa här och försöker få igång morsans gamla stenåldersmaskin som man spelar vinylskivor på. Ikväll så ska vi hem till pappa på lite fika. Hoppas ni får en bra kväll :)
Här kommer lite fina höstbilder ifrån vår knaspromenad i lördags då vi bland annat kramade träd hehe :)


Kardiologiska Sektionen

Idag har jag fått veta vart jag ska ha min fältstudievecka! Det blev den kardiologiska sektionen på St. Görans, avdelningen för arytmi, alltså hjärtsrytmsrubbningar. Tycker att det ska bli jätte spännande att se hur en sjuksköterska jobbar i verkligheten med riktiga patienter! Antingen kommer jag bli förälskad i yrket eller livrädd efter den där veckan tror jag! Får hoppas på det förstnämnda, blir så jobbigt annats eftersom jag redan köpt böcker för över 3000:- till den här utbildningen haha! Nu ska jag gå och väcka min lilla korv till pojkvän som ligger och sover i sängen. Han jobbade nämligen natt och åkte till mig på en gång när han slutar så han har inte sovit så mycket, gulligt va?:)
Ha en bra fredag!

Intressant föreläsning!

Dagens föreläsning handlade om olika kulturer och gav faktiskt ett riktigt uppvaknande för mig. Vi svenskar går omkring i vardagen och tycker att vi är normala och att alla som sticker ut ifrån vår vision av "normal" är konstiga. Vi tänker men hur kan de tänka si eller så, klä sig si eller så eller beté sig si eller så. Men det vi inte tänker på är att alla andra kulturer förmodligen tycker att vi är lika konstiga och sticker ut från deras vision av hur man är normal. Ett roligt exempel som togs upp av föreläsaren var när hon var i ett land i Afrika och gjorde en undersökning. I det landet(kommer inte ihåg vilket) var det största sjönhetsidealet för kvinnor att de skulle vara så tjocka som möjligt, ha stora fettvalkar och helst så mycket hudbristningar som möjligt. Och män fick inte vara tjocka utan då blev dom retade för att vara feminina. Detta ansågs vara det finaste som fanns hos en kvinna, alltså tvärt emot våra skönhetsideal där man ska vara så smal som möjligt. När då föreläsaren var där för att studera just deras syn på detta så försökte hon förklara hur vi i tex Sverige tycker att en kvinna ska vara smal för att vara snygg så kunde inte kvinnan från Afrika tro att detta skulle vara sant. Hon sa bara men hur kan man tycka en smal kvinna är vacker det går ju inte. Hur mycket man än försökte tala om för kvinnan hur vår kultur såg på saken så sa hon bara att det var omöjligt att någon skulle tycka att en smal kvinna var snygg, och tillslut sa hon bara: Äsch sådär säger du bara för att du själv inte är fet. Hehe tyckte det var lite festligt hur man kan tycka så olika om en sak. Och detta var bara en av 100 fall som hon tog upp och det gav verkligen en större inblick i andra kulturer och jag fick lära mig ett å annat ifrån andra kulturer som svenskar kanske borde ta del av!
Och eftersom jag inte hittade en bild på en tillräckligt fet afrikan får ni en fet och fin svensk på bild idag igen :)


Rita hus och spela kort på lektionerna

Idag var första skoldagen på en vecka nu och febern och förskylningen börjar äntligen lägga sig. Idag i skolan så fick vi rita hus, det blev såna där fyrkanter med en triangel på som man gjorde på dagis, och vi fick även spela kort! Och nej jag går inte på dagis utan vi har det bara väldigt kul på lektionerna i skolan haha. Vi har även blivit tipsade om en indisk matchmaking site som typ en fjärdedel av dagens föreläsning bestod av. Haha det kanske låter som att jag går på världens flumskola nu men skämt åsido har jag lärt mig jätte mycket eftersom dagen handlade om mötandet mellan olika kulturer och hur man ska bemöta dem. Glömde tyvärr att ta kort på alla fina teckningar klassen ritade så ni får stå ut med en glad bild på mig just nu istället!:) Ha en bra kväll!

Första tentan: Check

Nu är första tentan gjord och inlämnat och jag tackar gudarna för att det var en hemtenta så att jag kunde ligga hemma i sängen under täcket och göra den. Den kändes inte speciellt svår när man gjorde den, fast så ska man inte säga för då kommer det säkert ha gått jätte dåligt istället. Hur som helst är det skönt att den är över nu och att det gick bra trots att jag är sjuk. Tyvärr får jag inte vila nu utan måste masa mig ut eftersom jag har en inbokad fotografering inne i stan på eftermiddagen jag måste gå på. Fotot ska sitta på mitt etjänstekort som jag behöver till min fältstudievecka på ett sjukhus som jag har om några veckor och det börjar bli lite brådis att fixa detta.Hoppas att ni alla har en bra dag och att det gick bra för alla andra blivande syrror på tentan!

Ny Blogg och ett nytt liv

Tyckte det var dags att börja på nya banor när det gäller bloggandet och lämnar därför min gamla blogg bakom mig eftersom den mest handlar om Rymd och Kiruna. Den kommer finnas kvar men från och med nu kommer jag att skriva om mitt nya liv som Sjuksköterskestudent på Karolinska och mycket mer i den här bloggen. Till att börja med kan jag ju tala om att jag ska ha min första tenta någonsin imorgon och jag har åkt på en förskylning så inatt har jag inte kunnat sova pga ett bultande huvud. Får hoppas att det blir bättre så att jag kan koncentrera mig ordentligt imorgon.
En liten roligare historia om min första tid på universitetet är att jag var på kollo i torsdags och fredags. Där lekte vi massa konstiga lekar och hade maskeradsittning på kvällen. Det var den roligaste kvällen på mycket länge och vi sjöng oss hesa och dansade så vi fick träningsvärk. Här är de första bilderna från mitt nya studentliv:

RSS 2.0